Hi beste lezer! Ik ben de afgelopen zomervakantie naar Canada gegaan. Ik bleef ongeveer 2 weken in Canada en ben vervolgens naar New York gevlogen. In dit blogartikel vertel ik meer over mijn reis naar Canada en vertel de dingen die je kan doen. Veel leesplezier!

Vliegreis van ongeveer 8 uurtjes

Ik ben vanaf Amsterdam naar Toronto met KLM gevlogen. Heb best een goedkope ticket naar Toronto gevonden, omdat ik de ticket ongeveer vier maanden voordat ik op vakantie ging heb gekocht. Mijn tip is dan ook: zorg dat je zoveel mogelijk op je ticket kan besparen door paar maanden eerder de ticket aan te schaffen. Dit is zeker belangrijk, zodat je meer geld hebt om in het land uit te geven.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Toronto werd ik opgehaald door een Mercedes Vito. Het hotel bood namelijk zo een service voor 25 dollar.

553 meter hoog in de lucht

Iedereen die Toronto bezoekt, gaat automatisch naar de CN Tower. De CN Tower is een toren die als zendmast en toeristenattractie dient.  De toren heeft 147 verdiepingen en is op 6 februari 1973 gebouwd. De toren was tot 2017 het hoogste vrijstaande bouwwerk, totdat de Arabieren de Burj Khalifa van 828 meter hadden gebouwd.

Het Royal Ontario Museum

Vanaf de CN tower heb ik de metro genomen naar het Royal Ontario museum en het duurde ongeveer 19 minuten. De ticket kostte $23.00 en als je een student bent dan kost het $18.00. Het museum kent zes miljoen objecten die zich op natuurlijke historie en wereldculturen richt. Het bekende schilderij van Rembrandt van Rijn (de Kruisdaling) staat in het museum van the Royal Ontario. Het schilderij is in 1633 gemaakt en het schilderij typeert dus een man die van de kruis wordt afgehaald.

Toen ik in het museum was, was een evenement gaande. Het evenement ging over fossielen en dinosaurussen. Het skelet van een grote T-Rex werd gedemonstreerd en er was een tentoonstelling waarbij informatie over de artikelen werd gegeven. Per periode zijn er ongeveer 2 evenementen beschikbaar, waarbij de betreffende artikelen gedemonstreerd worden. Als jij een cultuur liefhebber bent, dan adviseer ik het zeker om langs dit mooie en grote museum te gaan.

Met de trein naar de hoofdstad

Ik wilde de hoofdstad Ottawa zien. Ik vroeg aan de medewerkers van het hotel hoe ik het beste naar Ottawa kon reizen. Ik kreeg advies om de trein te nemen, omdat de treinen comfort bieden. Eenmaal op het Union Station in Toronto kreeg ik al een warm gevoel over de treinen. De medewerkers van het hotel hadden gelijk. De trein had goede zitplaatsen en een wifi verbinding.  Ik genoot van Lake Ontario met zonsopgang. Binnen ongeveer 4 uurtjes kwam ik op het Ottawa station aan. Ik nam de bus naar mijn hotel en het duurde ongeveer 25 minuten totdat ik bij het centrum aankwam. Mijn eerste indruk was best positief. Ik was verbaasd omdat er desondanks veel huizen toch nog veel bomen aanwezig zijn.

Rocky Mountains: voor de volgende keer

De Rocky Mountains beslaan een gebied met een lengte van meer dan 3000km vanaf New Mexico door de Verenigde Staten naar het uiterste noorden van Brits-Columbia in Canada. De bergen zijn 4.401meter hoog met een lengte van 3000km. Het hoogste punt is Mount Elbert en de totale oppervlakte is 991.691 vierkante kilometer.

Voor deze trip heb ik helaas niet de tijd gehad om deze mooie gebergte te bezoeken. Ik ben van plan om nog een keer te komen voor een business meeting. Daarbij zal ik hoogstwaarschijnlijk genoeg de tijd hebben om het land beter te verkennen.

Ben jij ooit naar Canada geweest? Zoja, wat vond je ervan? Deel jouw ervaring met ons in de comments.