Singapore is een stad en eilandstaat in Azië met een rijke cultuur. Deze mooie stad heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Mandarijn en Tamil. Als dagelijkse taal wordt hier meestal Engels gesproken, ook al hebben de locals de taal aangepast en gebruiken ze in een zin ook al is alle vier lokale talen.

Ik had het genoegen om hier vier dagen te verbrengen. Uit persoonlijke ervaring, zou ik zeggen dat vier dagen meer dan genoeg tijd is om deze stad te zien. In Singapore zijn er veel mooie bezienswaardigheden. De eerste zie je meteen als je het vliegtuig uitstapt. De Changi luchthaven. Hier kun je nu de grootste indoor waterval bewonderen. Het gebouw waar je deze waterval vindt, huist ook een bos met meer dan 900 bomen en palmen. Dit moet zeker je eerste stop zijn al je in Singapore bent. Je zult hier prachtige foto’s kunnen maken.

Clarke Quay

Tijdens mijn verblijf in Singapore bleef ik in het Peninsula Excelsior hotel. Dit hotel ligt op korte loop afstand van het centrum. Zo is de omgeving Clarke Quay een paar straten verder. Hier vind je enkele bars en veel mensen, zeker in de avond. Als je een paar biertjes wilt hebben is dit zeker ’the place to be’.

Het Raffles hotel

Ook op loopafstand was het Raffles hotel. Dit hotel is het bekendste in Singapore en is vernoemd naar de stichter van de stad, Sir Thomas Stamford Raffles. In dit hotel werd ook de bekende cocktail Singapore Sling uitgevonden. Als je dus de originele cocktail wilt proeven moet je hier in de avond voorbijkomen.

Marina Bay

Dit is waarschijnlijk de meest bezochte plek van Singapore. Rond om deze baai bevinden zich namelijk de meest bekendste bezienswaardigheden van deze stad. Zo kun je hier het symbool van Singapore zien, de Merlion. De Merlion is en fictioneel dier met het hoofd van een leeuw en de romp van een vis. Je kunt hem tegenover het Marina Bay Sands vinden. Continu spuit hij een fontein water de baai in. Als je hier een goed foto wilt krijgen kan het wel even duren, dit is namelijk een toerist hotspot. Van hier heb je ook een prachtig zicht op het Marina Bay Sands hotel. Het staat bekend voor zijn infinity pool en zijn speciaal uiterlijk. Het hotel geeft ook een mooie lichtshow in de avond. Ook hun bar is een bezoek waard. Een geheimtip is de bar Level 33, die zich in een wolkenkrabber in het financiële district bevindt. Hier kun je een Singapore Sling drinken met een prachtige zicht over Marina Bay.

Het is zeker een goed idee om rond de bocht te wandelen. Zo mis je geen enkele bezienswaardigheid. Zo kom je ook aan de voet van het Marina Bay Sands hotel terecht. Achter het hotel vind je de mooie ´gardens by the bay´.

Gardens by the Bay

Deze omgeving werd in 2012 geopend en bevat veel groen. Hier vind je ook de zogenaamde ´supertrees´. Dit zijn grote metalen bomen. Het ziet is een mooie zicht en is een bron van nationale trots. Bij de gardens kun je ook de Flower Dome vinden. Dit is een gebouw vol met bloemen van over de hele wereld.

Ook hier in de gardens vindt in de avond een lichtshow plaats. Dit is zeker een aanrader. Wat ik dus voorstel is om hier na de lunch te komen, zodat je de gardens in het daglicht ziet en dan de lichtshow kunt bewonderen in de vroege avond.

Ook in de Flower Dome kun je snel de tijd vergeten. Om hier binnen te komen heb je wel een ticket nodig. De prijzen kun je op de site van Gardens by the Bay nakijken. Hier vind je ook een overzicht van alle attracties en wanneer de lichtshow begint.

Chinatown en Little India

Na dat je de baai hebt gezien is het tijd om een beetje meer de stad in te gaan. In chinatown vind je veel souvenirs en lekker eten. Het is het waard om hier gewoon te lopen zonder doel. Je kunt in deze omgeving ook veel tempels bewonderen, zoals de Sri Mariamman tempel en de Buddha Tooth Relic tempel. In Singapore hebben ze naast Chinatown ook een Indische omgeving. Hier kun je de mooie Masjid Sultan mosque bewonderen. Rond de mosque kun je veel lekker Indisch eten vinden.

Als je op je reis nog een dag over hebt, is het een goed idee om deze op het entertainment eiland Sentosa door te brengen. Op dit eiland heb je veel attracties. Voor sommigen moet je een ticket hebben. Kijk hier dus ook naar, voor dat je het eiland bezoekt.

Ik hoop dat jullie ook deze reisblog weer nuttig vonden. Als je over mijn avontuur in Hong Kong wilt lezen kan dat hier.