Onlangs kon ik genieten van de mooie stad Hong Kong.  Voor dit avontuur heb ik heel goedkope tickets gevonden met de help van Skyscanner. Deze app toont je de goedkoopste tickets en wanneer het de beste moment is om je tickets te kopen. Je kunt ook een handige prijsalarm instellen zodat je een melding krijgt zodra de prijs voor je ticket is gedaald. Skyscanner heb ik ook, met veel succes, voor mijn reis naar Istanbul gebruikt.

De straten in Hong Kong zijn altijd druk met auto’s, mensen en is altijd verlicht met veel reclame boorden. Of je nou houdt van mode, eten, natuur, fotografie, of gewoon de Aziatische cultuur in het algemeen, Hong Kong moet op je bucketlist staan. In deze stad mocht ik veel avonturen beleven. Hieronder dus enkele dingen die ook jij zeker moet doen als je deze mooie stad bezoekt:

Victoria Harbor

Victoria Harbor is het eerste dat ik in Hong Kong heb bezocht. De haven geeft je een prachtig panoramisch uitzicht op de skyline van Hong Kong en is een perfecte manier om je verblijf in Hong Kong te beginnen. Langs de waterkant kun je perfect gaan wandelen en van het uitzicht gaan genieten.

Ik stel voor om hier overdag, maar ook zeker in de avond langs te komen. De stad ziet er ontzetten mooi uit als al de lichten aan gaan in de avond. Alsof het niet nog beter kan, elke avond om 8pm kun je hier een van de beste lichtshows ter wereld vervolgen. Met behulp van LED-schermen, zoeklichten, lasers en verlichting wordt uit de skyline van Hong Kong een prachtige lichtshow.

Wong Tai Sin

Je kunt niet naar Hong Kong gaan zonder minstens een van de vele tempels te bezoeken. Een van deze tempels die ik heb bezocht is de Wong Tai Sin tempel. Deze tempel kun je in het noordelijke deel van Kowloon vinden. Met de metro kun je hier gemakkelijk komen. Zoals bij alle tempels ruik je meteen de wierook en zie je de lokale bevolking bidden tot hun goden. Als je naar een tempel gaat, is het belangrijk om altijd respectvol te zijn, je gaat toch ook niet in Europa in een kerk luid praten. De lokale cultuur ontdekken vind ik altijd belangrijk als ik nieuwe plekken bezoek, en hierbij hoort ook het geloof.

Tienduizend Boeddha klooster

Niet al te ever weg van de Wong Tai Sin tempel ligt het Tienduizend boeddha klooster. Je raadt het misschien al, het klooster krijgt de naam van de tienduizend Boeddha’s die je hier kunt vinden (nee, ik heb ze niet geteld). Om deze tempel te zien moet je eerst veel trappen naar boven lopen…heel veel trappen. Deze tempel zou net zo goed de tienduizend stappen tempel kunnen heten. Terwijl je naar boven loopt, kun je de vele Boeddha’s langs de trap bekijken. Elke Boeddha lijkt uniek te zijn met een ander gezicht of kenmerk. Als je de top, helemaal onder de zweet, hebt bereikt, is er een grotere Boeddha waar de lokale bevolking aan het bidden is. Wees ook hier dus altijd respectvol. Toen ik deze tempel bezocht was het niet al te druk. Het kan zijn dat het toen niet in hoogseizoen was en er daarom niet zoveel toeristen waren.

Victoria Peak

Victoria Peak is centraal gelegen op Hong Kong eiland en steekt boven alle wolkenkrabbers uit die Hong Kong te bieden heeft. Om de top te bereiken, kun je oftewel naar de top wandelen (bereid je voor op nog meer zweet) of de peak-tram naar de top nemen. Ik zal eerlijk zijn, na de tienduizend Boeddha klooster had ik even genoeg gewandeld en heb dus de tram naar de peak genomen.

Eenmaal boven aangekomen kun je hier, net als bij elke andere toeristische locatie, souvenirs kopen en veel te duur lunch hebben. Het uitzicht is de trip naar boven helemaal waard. Je hebt hier een 360-graden uitzicht over Hong Kong. Het is zonder twijfel de beste uitzicht die je kunt hebben over Hong Kong. Het is wel een uitdaging om een mooi foto te pakken. Om een goed plekje te krijgen moet je het namelijk tegen een groot aantal toeristen opnemen.

De tickets voor de tram zijn redelijk goedkoop en je bent ook snel boven. Je zult echter lang in de rij moeten wacht. Het was het nog altijd waard.

Hong Kong in de avond

Het is een ding om de straten van Hong Kong overdag te zien, maar ’s avonds is het nog eens een heel ander verhaal. De straten van Kowloon, Tsim Sha Tsui of centraal Hong Kong gaan helemaal oplichten als je hier in de avond bent. In de avond kun je ook de nightmarkets bezoeken. Hier kun je terecht voor goedkope kleding of souvenirs. De populairste nightmarkets in Hong Kong zijn de ‘Ladies Market’ en de ‘Temple Street Nightmarket’.

Als je een keer in Hong Kong het nachtleven wilt beleven, moet je zeker naar Lan Kwai Fong. Hier kun je de straten vol bars, restaurants en clubs verkennen. Toen ik hier was, waren de straten vol met mensen en muziek. De sfeer in Lan Kwai Fong was ontzettend leuk.

Tian Tan Boeddha

De Tian Tan Boeddha ligt op het eiland Lantau. Het is iets verder van het centrum van Hong Kong weg. Het duurde ongeveer 2 uur om er te komen met de metro en bus. Ook hier kun je weer veel souvenirs kopen. Om bij de Boeddha te geraken, wandel je een grote trap naar boven waar je een mooi uitzicht hebt op het omliggende groen. Ik moet zeggen, de 2 uur die we nodig hadden om hier te komen waren het absoluut waard. Dit is een absolute aanrader!

Dim Sum

Hong Kong staat bekend om zijn Dim Sum. Je moet het dus zeker proberen als je hier ooit komt. Dim Sum zijn gefrituurde en gestoomde kleine hapjes. Een goed restaurant hiervoor is de Crystal Jade. Dit restaurant ligt dicht bij Victoria Harbor en is dus goed te combineren. Bij het Crystal Jade restaurant kun je veel verschillende Dim Sum’s proberen, maar ook andere gerechten zoals noedels of rijst. Dit is zeker niet het enige restaurant waar de Dim Sum goed zal zijn, dus wees niet bang om ze ergens anders te proberen.

Vond je deze reisblog interessant? Klik hier en lees over mijn avontuur in Canada!