Op reis gaan kan een dure bedoening zijn. En voor velen is het dat ook waard voor een mooie vakantie. Er zijn echter gemakkelijke manieren om de prijs van een vakantie naar beneden te krijgen. In deze blog heb ik de, volgens mij, beste tips verzameld en op een rij gezet. Hopelijk helpen ze jullie om bij jullie volgende reis fors te besparen.

Incognito mode

Als je voor het eerst aan het zoeken bent voor vliegtickets of hotels, ga je via meerdere sites kijken. Op veel van deze sites kom je vaker dan 2 keer op terug. Je hebt het misschien al is gezien dat plots de prijs van de vlucht die je net 2 minuten geleden hebt bekeken, gestegen is. Als je in incognito mode surft, kun je dit vermijden. Ga dus zeker bij het kopen van je volgende vlucht of hotel op incognito mode.

Boek je reis op tijd

Dit is waarschijnlijk de tip die iedereen al kent. Als je je vluchten op tijd boekt, betaal je minder dan dat je 1 week vooraf boekt. Probeer dus je reis zo vroeg mogelijk te boeken om zo onnodige prijs veranderingen te vermijden. Een handige app is Skyscanner. Deze app geeft je een melding als de vlucht die je wilt boeken een nieuwe prijs heeft. Zo kun je toeslagen bij de laagste prijs.

Airbnb

Ze zijn overal, Airbnb’s. Een handige manier voor locals om extra geld te verdienen en voor reizigers een goedkope overnachting te vinden. Ook hier geldt op tijd boeken. Natuurlijk is een mooie luxe hotel niet te vergelijken met een Airbnb, maar je betaalt wel veel minder en hebt nog altijd de privacy van een eigen kamer en soms zelf een heel appartement. Waarschijnlijk kun je hostels vinden die goedkoper zijn, maar daar zul je de net genoemde privacy missen. Ook heb je bij een Airbnb meestal een keuken en dit brengt me tot de volgende punt.

Kook zelf

Met een eigen keuken heb je de mogelijkheid om zelf te koken. Natuurlijk is het het mooist om uit eten te gaan op vakantie, maar als je 2 weken op vakantie gaat en je gaat elke dag uit eten kan dat duur worden. Dit hangt natuurlijk ook af van het land. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling, helemaal niet uit eten te gaan, want dit is immers een van de beste manieren om lokaal eten te ontdekken. Probeer af te wisselen tussen uit eten gaan en zelf te koken.

Volg de andere toeristen…niet

Natuurlijk zijn steden zoals Londen of Parijs ongelooflijk mooi, maar ze zijn ook vol toeristen en alles wat zij met zich meebrengen. Er zijn veel mooie plaatsen binnen Europa die net zo mooi zijn, minder duur zijn en minder toeristen hebben. Perfect! Denk hierbij aan Praag (wel met veel toeristen), Bratislava, Porto of Boekarest.

Reis buiten het seizoen

Met seizoen bedoel ik hier het hoogtepunt van de toeristische aanstroom. Om al deze toeristen te mijden, is het handig om buiten het seizoen te vliegen. Dit verschilt van land tot land en van stad tot stad. Ook zul je zien dat hotels en vliegtickets veel goedkoper zijn in deze tijd. Ik geef toe, als je in Italië aan het strand wilt liggen, is het niet zo ideaal om in de winter te gaan.

Reis in de nacht

Of het nou je vlucht is of je treinreis naar een andere plaats, boek deze zodat je in de nacht reist. Zo spaar je een onnodige overnachting. Verder zijn tickets ook meestal goedkoper tijdens deze uren.

Wandel zo veel mogelijk

Natuurlijk is het handig om snel een taxi te nemen naar de volgende toeristische attractie, maar door zoveel mogelijk te wandelen zie je een stad het best. Een stad heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen de toeristische hotspots. Zo spaar je geld, zie je meer van de stad en ben je sportief ook nog. Een win-win situatie.

Voor mijn reisblog door Taiwan kun je hier terecht.