Wie houdt er nou niet van zon, zee en een landschap dat rijk is aan geschiedenis?  In deze blog schrijf ik over mijn trip naar Griekenland. Ik ben naar Athene, Mikonos en Korfoe geweest, waarbij ik drie weken lang van de cultuur heb kunnen genieten.

Eerste indruk van Athene

Ik ben vanuit Amsterdam naar Athene gevlogen. Het vliegveld ligt ongeveer 34 km ten zuid-oosten van de Atheense stad.  Je kunt een taxi huren, maar ik adviseer om je planning goed van te voren te bepalen. Mijn hotel was dichtbij de Akropolis en via Google Maps kwam ik erachter dat ik direct met één metro naar de stad kon gaan. Het duurde ongeveer 42 minuten totdat ik bij Monostiraki station aankwam. Het station kent een oud architectuur en oude metro’s. Niet schrikken als je de Griekse taal niet kan spreken net als ik,  want de mensen zijn super aardig en behulpzaam. Nadat ik bij het hotel aankwam, pakte ik gelijk mijn lijst erbij: bezienswaardigheden die ik zal bezoeken.

Bezoekje aan de Akropolis

Het leek mij het meest verstandige om de buurt te verkennen. Mijn hotel was dichtbij de Akropolis en ik wilde gelijk daarmee beginnen. De Akropolis is een ruïne van het iconische tempelcomplex uit de 5e eeuw voor Christus, op de rotsachtige heuveltop van Athene. Het is een 156 meter hoge tafelberg met bezienswaardigheden. Het Partheon (432 v.Chr.), de Propyleeën (433 v.Chr), de Tempel van Nikè (424 v.Chr.) en het Erechteion ( 407 v. Chr) zijn gerenoveerd en beschikbaar.

Tempel van de Olympische Zeus

De Tempel van de Olympische Zeus in Athene was de grootste tempel in Griekenland. De tempel is aan de zuidkant van het oude Athene gevestigd. De tempel was 110 meter lang en had in totaal 104 zuilen. Door oorlogen en al de jaren heen zijn er in totaal 88 zuilen stuk gegaan, waardoor er momenteel 16 zuilen overeind staan.

Het prachtige eiland Mikonos

Ik nam de boot vanaf Port Rafina en het duurde ongeveer 4 uur totdat ik op Mikonos aankwam. Als je zee ziek bent, dan kan je er ook naartoe vliegen. Ik heb bewust voor de boot gekozen, zodat ik van het uitzicht kon genieten.

Net aangekomen op de kust van Mikonos was ik verbaasd hoe mooi het strand van dit prachtige kleine en rotsachtige eiland is. Het zeewater is zo schoon waardoor ik de vissen in het water kon tellen! Het eiland grenst zich aan de Egeïsche zee en die staat bekent om schone water.

Mikonos staat niet alleen bekend om de prachtige stranden, maar ook om de stad – die ook wel Chora of Venetië wordt genoemd- die vol staat met witte huizen en kerken en bekende windmolens.

Het eiland met 107.000 inwoners

Korfoe is het noordelijkst gelegen Griekse eiland aan de Ionische Zee. Korfoe heeft circa 113.00 inwoners en ongeveer een derde woont in de stad Korfoe.

Het leek mij verstandig om met het vliegtuig vanaf Mikonos naar Korfoe te reizen, aangezien ik nog vier dagen had. Het zou 14 uur met de boot duren en dat vond ik eerlijk gezegd te lang.

Een vriend van mij die ik online heb leren kennen woont in Korfoe en ik heb met hem afgesproken bij de Aqualand Park. Het water park is geschikt voor je familie en het heeft een fitnesscentrum. Een tickets kost 27 euro waarbij je een dag lang toegang hebt.

Ik raad Palaiokastritsa ook zeker aan. Het is een dorp in het noordwesten van Korfoe en het zit vol met kloosters, grotten, stranden en het biedt de mogelijkheid om te snorkelen. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt, maar die foto’s zijn nog helaas bij mijn vriend.

Ik ben overigens midden Mei gegaan en ik had van te voren geboekt waardoor ik uiteindelijk goedkoper ben uitgekomen. Vond je dit artikel nuttig? Hopelijk heb ik jou kunnen inspireren met mijn ervaring in het mooie Griekenland.